Energetische stress

 

We kunnen niet iedereen helpen, maar iedereen kan iemand helpen

Bij energetische stress kun je denken aan verstoringen op het gebied van meridianen,  energiecentra / chakra’s en aura’s.

Energiecentra

Energiecentra zijn zenuwnetwerken die door het hele lichaam lopen. Ieder centrum verzorgt de energie naar verschillende lichaamssystemen (hormonen, spieren, pezen, meridianen, botten, etc.). Als de energie is verstoord in één of meerdere energiecentra kan een veelheid aan verschillende klachten ontstaan zoals: een hormonale disbalans, algehele zwakheid, slechte bloedcirculatie (vaten of arteriën), allergieën, huidirritatie, leerproblemen etc. Tijdens de balans worden de 10 energiecentra getest en indien nodig gebalanceerd met behulp van specifieke emoties, acupunctuurpunten, oor- en voetreflexpunten en/of massage van het hoofd.

Centering

Het centering-systeem is één van de belangrijkste systemen van ons lichaam. Het houdt zich bezig met de samenwerking en integratie van de verschillende delen waaruit ons lichaam bestaat. Het zorgt ervoor dat deze verschillende delen samen één geheel vormen; dat de boven- en onderkant van ons lichaam samenwerken zodat we ons staande kunnen houden.

Fysieke balans

Onze voeten steunen op de grond, de benen op de voeten, het bekken op de benen, het bovenlichaam op het bekken, en het hoofd weer op het bovenlichaam. Al deze delen moeten stevig met elkaar verbonden zijn, en toch flexibel genoeg om te kunnen bewegen.

Het centering-systeem zorgt ervoor dat het lichaam zelf kan staan; dat je geen moeite hoeft te doen om je balans te houden. Op het moment dat het systeem niet goed functioneert, moeten de spieren veel harder werken om het lichaam overeind te houden. Er bouwt zich spanning op, de flexibiliteit vermindert, en de balans wordt minder.

Emotionele balans

In het verlengde hiervan ligt de emotionele balans. Het systeem dat ons lichaam overeind houdt en voor onze fysieke balans zorgt, is hetzelfde systeem dat er voor zorgt dat we stevig in onze schoenen staan. Het maakt het mogelijk om bij onszelf te blijven: trouw te blijven aan onze eigen ideeën in plaats van mee te gaan met die van anderen.

Als de centering goed werkt, kunnen we voor onszelf staan, zonder steun nodig te hebben van anderen of zonder te buigen.

Energetische balans

Zoals het centering-systeem er fysiek voor zorgt dat het lichaam gebalanceerd en stabiel is, en zoals het er voor zorgt dat we stevig in onze schoenen staan, zo zorgt het er ook voor dat we onze eigen energie bij onszelf kunnen houden, en die van anderen bij de ander.

Met de centeringtechniek zorgen we ervoor dat de “energetische kapstok”, waaraan ons lichaam is opgehangen, (weer) goed functioneert. Daarna worden alle delen van het lichaam gecontroleerd, die een rol spelen bij het overeind houden van het lichaam: ribben, ademhalingsspieren, heupen, knieën, etc. En daarna moet de boel onder stress natuurlijk blijven functioneren.

Tibetaanse achten

Dit is een techniek die diep inwerkt op celniveau. Met de spiertest worden onbalansen in het “achten” energiepatroon opgespoord en hersteld. Goed te gebruiken voor personen die uit balans zijn door:

· Luchtverontreiniging / afvalstoffen
· Lange vliegreizen / jetlag
· Aangetaste gewrichten
· Littekens en huidvlekken
· Vermoeidheid
· Narcose / Reuma
· Zwellingen / Pijn

Leap

Een techniek die het Celestial circuit balanceert om elektromagnetische-, en geopatische stress op te heffen.

Video Donna Eden’s energy routine

Fysieke balans

Emotionele balans

Energetische balans

Tibetaanse achten

∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞

Elektromagnetische stress

Contact
Relax for Health
Oderlaan 44
5691 MC SON
Tel: 0499-461566
Mob: 06-27525785

Aangesloten bij
VBAG
RBCZ / TCZ
St. Zorggeschil Quasir
KvK: 17282901
BTW: NL002151447B93