Kinesiologie

Zonder wrijving geen glans

Kinesiologie betekent letterlijk “leer der beweging” en is een combinatie van chiropractie, fysiotherapie, voedingsleer, acupressuur, meridianenleer en spiertesten.

In mijn praktijk werk ik met mensen die beter willen functioneren op fysiek, mentaal, bio-chemisch, emotioneel of elektromagnetisch vlak. Samen gaan we op zoek naar welke energieblokkades hoe en waarom zijn ontstaan. Door bewustwording van jouw specifieke patronen en gedrag kun je de energie weer laten stromen door daar waar nodig je oude levenspatronen te veranderen. Klik op de pictogrammen voor uitgebreide informatie.

Hoe werkt de spiertest?

Bij de spiertesten wordt een arm of been van de cliënt in een zodanige uitgangspositie gebracht waardoor één bepaalde spier wordt geïsoleerd. De tester oefent daarop een zachte druk uit om te kijken of de spier voldoende energie heeft om die te weerstaan. Wanneer de spier deze zachte druk niet kan weerstaan wordt de test ‘zwak’ genoemd en is er sprake van een onbalans. De reden daarvoor kan in allerlei vormen van stress liggen en stress kost energie.

Binnen de kinesiologie wordt het begrip stress zeer ruim opgevat. Zo is er:

 • Fysieke stress: lichamelijke problemen als gevolg van (sport)blessures, gewrichtsslijtage, orgaanproblemen en dergelijke.
 • Chemische stress: gelegen op het gebied van voeding, zoals allergieën, verkeerd of eenzijdig eten, maar ook het gebruik van medicijnen, milieuvervuiling en elektrosmog.
 • Emotionele stress: de meest bekende vorm, onze gevoelens en emoties die te maken heeft met problemen op het werk, in de relatiesfeer, angsten, verdriet en boosheid etc.
 • Energetische stress: denk daarbij aan verstoringen op het gebied van meridianen of chakra’s
 • Mentale stress: hiermee worden alle blokkades in het brein bedoeld die leerproblemen veroorzaken.

Alles wat we meemaken heeft invloed op alles, denk maar eens aan je eigen boosheid (emotie) wanneer je je schenen stoot aan de rand van je bed (fysiek), waarna je jezelf vervolgens troost met een koekje bij de koffie (bio-chemie). Eveneens kan jarenlang verkeerd eten (bio-chemie) schade aan organen opleveren (fysiek) en vervolgens veel stress, boosheid, onmacht, verdriet (emotie) veroorzaken.

Onze spieren reageren op elke verstoring. Daarom kan met behulp van de spiertest zoveel informatie verkregen worden over de energie-verstoringen in het lichaam. Doel van Relax for Health is om uit te zoeken waar, waarom en wanneer iets uit balans is geraakt en om mogelijkheden uit te testen waarmee de balans hersteld kan worden.       

Wat wil je bereiken?

Om te weten waar je naar toe wilt is het van belang om een helder en positief doel te formuleren.

Vragen die je daarbij kunnen helpen zijn: 

 1. Hoe zou je in de toekomst liever leven, handelen, willen voelen
 2. Wat zou er in je leven anders, mooier, beter kunnen?
 3. Wat zou je liever doen? Wat zou je beter kunnen? Waartoe ben je in staat?
 4. Welke prioriteiten wil je stellen?
 5. Wat blokkeert je? Welke personen, in welke situaties?
 6. Welke denkpatronen, dogma’s, wereldbeschouwingen, gewoonten zijn het?
 7. Wat zou anders zijn in je leven als je het doel bereikt hebt?
 8. Wat zou je motivatie, energie, nieuwe gedrag kunnen zijn om dit doel te bereiken?

Als je dit enigszins helder hebt formuleer je een positief doel.

Stel bij doelen als: ‘Ik wil meer van mijn leven maken’ de vraag: ‘Wat zou er dan anders zijn?’ Vermijd negatieve woorden zoals zonder, niet of geen zoals: ‘Ik wil zo niet doorgaan’ of ‘Mijn leven is niet succesvol’. Je hersenen begrijpen geen ontkenningen, alleen positieve boodschappen.

Hoe doe je het wel?

 • Positief. Maak het doel positief. Wat wil je wel?
 • Actief. Trek jezelf naar de toekomst, ik ben, ik heb, ik voel, alsof je het doel al hebt bereikt.
 • Clear. Formuleer een heldere duidelijke korte zin.
 • Energie. Heb je er zin in, ga je ervoor…?

Met behulp van de spiertest testen we of het doel goed is geformuleerd, versterken we het doel en gaan we de energie die je ervoor nodig hebt ontwikkelen.

Lieve José,

Tijdens mijn depressie zocht ik allerlei manieren om uit de diepe put te komen en via via kwam ik bij jou terecht. Ik kan met recht zeggen dat jij de eerste aanzet bent geweest tot mijn herstel! Ik heb een aantal sessies gehad bij jou in het kader van kinesiologie, waarin ik je zéér deskundig vind en je hebt mij boeken meegegeven die ik mocht lezen, kortom je hebt je volledig ingezet om mijn herstel te bevorderen, waarvoor ik je nog steeds dankbaar ben!

Nogmaals hartelijk bedankt!
Liefs,
Ellis

Hoi Jose,

Graag wil ik nog even van me laten horen na de behandeling voor mijn heup. Door een overbelasting met lopen, heb ik een erg pijnlijke heup overgehouden. Door de pijn werd ik s’ nachts wakker, en was het bijna niet meer mogelijk om te wandelen, fietsen, en lang te zitten. Afwisseling van diverse activiteiten was nodig, omdat de pijn anders te heftig werd. Na de 2e behandeling stonden de tranen me in mijn ogen van de pijn! Het leek verergerd te zijn! Echter toen ik de volgende ochtend wakker werd, realiseerde ik dat ik ‘s nachts niet wakker was geworden, en het opstaan ging ook zonder pijn! In de loop van week is de pijn verder weggezakt! Ik heb in het totaal 2 behandelingen gehad en de pijn is zo goed als verdwenen!

Hartelijk dank!!
Elvera

Hoi Jose,

Ik heb vannacht goed geslapen en de gehele dag geen hoofdpijn gehad. Ik voel me zeer ontspannen. De behandeling is goed aangeslagen. Reuze bedankt.

Groetjes,
Anja

Goedmiddag Jose

Wat een bijzondere ervaring was het om jou te ontmoeten. Het voelde als een soort thuis komen na een lange reis. Mijn reis door het leven tot nu toe.

Mijn hoofd voelt apart. Er valt niet zoveel meer te overdenken. Ook ben ik redelijk moe, net na mijn ochtenddienst een powernapje in het zonnetje gehouden.

Mijn affirmatie hangt inmiddels op mijn badkamerspiegel en staat in mijn agenda. Ik gebruik de affirmatie veel, in de auto op weg naar mijn werk, voor het slapen gaan etc.

Nadat ik bij jou weg ben gegaan en ook toen een powernap heb gedaan om even alles te laten bezinken. Had ik verschillende liefdevolle en intense ontmoetingen met mensen die ik al een tijdje niet meer had gezien.
Mijn oudste dochter kwam die avond eten (met haar de laatste jaren een voorzichtige relatie, waarin we beide ons kwetsbaar voelen) was zo magisch, zo vertrouwd, zo diepgaand, met emoties die er mochten zijn.
Zo dankbaar❤❤❤♥️♥️♥️♥️
Ik laat je weten wanneer ik toe ben aan de volgende stap.

Voor nu duizendmaal dank.
Groetjes Marian

 

Contact
Relax for Health
Oderlaan 44
5691 MC SON
Tel: 0499-461566
Mob: 06-27525785

Aangesloten bij
VBAG
RBCZ / TCZ
St. Zorggeschil Quasir
KvK: 17282901
BTW: NL002151447B93