Chemische stress

Kun je de zware delen in je leven verteren of

heb je wat water bij de wijn nodig?

Chemische stress staat voor alles wat je tot je neemt en waar je lichaam niet tegen kan. Denk daarbij niet alleen aan voeding, medicijnen, toxische-, en lichaamseigen stoffen, supplementen maar ook aan bacteriën, virussen, de lucht die je inademt etc.

Voeding & middelen testen en balanceren

De mentale en fysieke belastingeisen die aan ons gesteld worden steeds hoger. Met behulp van kinesiologie versterken we de algemene belastbaarheid door diverse lichaamsytemen te openen en te balanceren.

Via de Riddlerpunten testen we of er tekorten zijn aan vitamines en mineralen, wat de optimale middelen zijn om deze weer aan te vullen of je lichaam er tegen kan en of het daadwerkelijk nodig is om deze in te nemen. Via spiertesten testen we welke voeding je energie geeft en welke voeding je energie kost.

Allergieën en nosoden elimineren

Candida en andere ziektebeelden worden aangepakt met behulp van een uitgebreid protocol.

Omdat we allemaal steeds gevoeliger worden krijgen we meer last van allergieën. Voordat begonnen kan worden met het elimineren van allergieën word je – indien nodig – eerst gebalanceerd op de volgende 5 basisstoffen: eimix, calciummix, vitamine C-mix, vitamine B-complex en suikermix.

Je dient hierbij rekening te houden met een dieet waarbij je de stof waarop je gebalanceerd wordt gemiddeld 25 uur lang niet mag eten, drinken of aan raken. Pas als de 5 basisstoffen individueel zijn geëlimineerd, kan begonnen met het aanpakken van meerdere allergieën tegelijkertijd en nosoden.

Transformerende Allergie Technieken

Met behulp van de Transformerende Allergie Technieken (TAT) worden allergieën behandeld in relatie tot een systeem, bijvoorbeeld suiker en het brein, pollen met het ademhalingssysteem etc.

De verschillende lichaamssystemen zijn ademhalings-, spijsverterings-, bewegings-, bloed-, immuun- en endocrienesysteem. Deze methode is ontwikkeld door Join Connection naar aanleiding van technieken uit de NAET, gecombineerd met technieken uit de Wellness Kinesiologie, Touch for Health, Toegepaste Kinesiologie en ervaringen uit de praktijk.

Voeding op maat

Met deze techniek testen we jouw persoonlijke voedingsbalans. Hoe verhouden de koolhydraten zich tot de vet- en eiwit-inname? En wat heeft dat voor invloed op de vitamines en mineralen? Wat is teveel en wat te weinig? En krijg je wel voldoende vezels binnen in relatie tot de hoeveelheid vocht? Wat past bij jouw systeem maar vooral ook bij jouw doel?

Orthomoleculaire geneeskunde

Het woord orthomoleculair komt vanuit het Grieks: Ortho = juist of goed en moleculair= moleculen. Met andere woorden als het lichaam over de juiste moleculen beschikt is het lichaam in balans en dus “gezond”.

Voeding staat hierin natuurlijk centraal, vaak vergeten we dat voeding het enige is wat we basaal nodig hebben om te zorgen dat ons lichaam alle stoffen binnen krijgt om te functioneren. De voeding moet bestaan uit macronutriënten: eiwitten, vetten en koolhydraten. Dit zijn de bouwstoffen voor ons lichaam. Tevens dienen er micronutriënten in te zitten: de vitamines en mineralen. Dit zijn de stoffen die er voor moeten zorgen dat alle systemen in ons lichaam werken. Zonder deze stoffen functioneert ons lichaam niet.

Als er gezondheidsproblemen zijn, moeten we op zoek naar de oorzaak waarom processen niet meer verlopen zoals ze zouden moeten verlopen. Vaak zien we dat door verstoringen in de hoeveelheid macro- en/of micronutriënten de lichaamsprocessen niet meer goed of onvoldoende verlopen. Binnen de orthomoleculaire geneeskunde herstellen we het lichaam met de stoffen die het lichaam nodig heeft om weer goed te functioneren.

Ik werk met supplementen van:

Voeding

Contact
Relax for Health
Oderlaan 44
5691 MC SON
Tel: 0499-461566
Mob: 06-27525785

Aangesloten bij
VBAG
RBCZ / TCZ
St. Zorggeschil Quasir
KvK: 17282901
BTW: NL002151447B93