Allergie therapie

Iedereen wist dat het niet kon, tot er iemand kwam die dat niet wist

Om allergieën te elimineren combineer ik onderstaande succesvolle methodes bij de behandeling van uiteenlopende klachten zoals: voedselallergenen, hooikoorts, allergie voor kat of hond, bijwerkingen van medicijnen, emotionele blokkades, chemische middelen, virussen, bacterieën, schimmels, parasieten, omgevingsfactoren, lichaamseigenstoffen etc etc.

NAET staat voor Nambudripad’s Allergy Elimination Techniques. NAET is een pijnloze en bijzonder effectieve methode voor de allergie behandeling en is ontwikkeld door Dr. Devi Nambudripad. Daar zij sinds haar geboorte ernstige gezondheidsproblemen had vanwege een groot aantal allergieën en gevoeligheden voor diverse stoffen (enkele jaren lang verdroeg zij als enig voedingsmiddel witte rijst en broccoli) koos zij als vanzelfsprekend een studie in de geneeskunde om een oplossing te vinden voor haar kwalen.
Zij behaalde een doctorsgraad in acupunctuur en oosterse geneeskunde. Zij is tevens dokter in chiropractie en dokter in de medicijnen. Dr. Nambudripad was onophoudelijk op zoek naar een oplossing voor haar gezondheidsproblemen. Dankzij haar kennis op verschillende terreinen van reguliere en de alternatieve medische zorg en door een gezonde dosis geluk, deed zij in 1983 de ontdekking die haar in staat stelde zichzelf te bevrijden van haar allergieën en om NAET te ontwikkelen.

TAT staat voor Tranformerende Allergie Technieken en is ontwikkeld door TOPKI. Het is een aanvulling op de NAET doordat het gebruik maakt van extra kinesiologische technieken, zoals het balanceren van het immuunsysteem en de Amygdala. Ik zie in de praktijk dat dit grondig, effectief en efficiënt werkt.

De Total Reset methode heeft de NAET methode verder uitgewerkt met o.a. de BEST Test. Dit staat voor Brombacher Emotional Standard Test. Zij introduceert daarmee de term “mentale energieën” om de relatie aan te duiden tussen psyche en allergieën. Iedere basis voedingstof heeft een bepaalde werking in het lichaam, niet alleen fysiek, maar ook emotioneel.

Wanneer je de emotionele disbalansen samen met de basis voedingstoffen elimineert, wordt het resultaat nog beter. De emotionele problemen van de meest belangrijke basisallergenen zoals melk, eieren, granen, suiker, zout, vitamines en pollen zijn daardoor bekend.

Vervolgens is de methode uitgebreid met het elimineren van emoties en negatieve overtuigingen in combinatie met levensgebieden, acties, chakra’s, meridianen, bewustzijnsniveaus en materieniveaus.

Tot slot zijn er nu specifieke protocollen voor het ondersteunen van post Covid gerelateerde klachten.

 

Hoe werkt allergie-therapie?

Tijdens het spiertesten wordt je in contact gebracht met de energie van mogelijke allergenen/emoties. Deze energie zit opgeslagen in glazen ampullen die je tijdens het testen en behandelen in zijn hand moet houden. In plaats van glazen ampullen die energetisch geladen zijn met de energie van een allergeen (voor een verklaring van de werking van die ampullen, kan er ook gewerkt worden met een afgesloten glas met daarin een hoeveelheid van het allergeen of met het in herinnering brengen van de emotie.

Het lichaam voelt de energie van de stof door het glas heen en herkent het. Als het gaat om een allergeen, krijg je een zwakke spiertest. Zo weet je dat je verzwakt raakt door deze stof en dat deze stof voor de patiënt een allergeen vormt. Na te hebben gecontroleerd of de patiënt op deze stof behandeld mag worden (of deze behandeling niet te heftig is voor je), begint de behandeling. Door middel van spiertesten wordt ook vastgesteld in welke volgorde jouw allergieën moeten worden behandeld.

Lees meer over de behandeling

Je gaat op je buik liggen of zitten en krijgt ademinstructies. De therapeut masseert een aantal acupressuurpunten op de rug. De meridianen die hier lopen, staan in verbinding met de organen, de meridianen, de zenuwbanen en de hersenen. Zo wordt alle opgedane informatie verspreid over alle delen van het lichaam inclusief de hersenen.Tijdens deze massage ben je in contact met de energie van het allergeen of de overgevoelige emotie. De aanwezigheid van deze energie leidde voorheen tot het stagneren van de energiestroom door de meridianen. Dit uitte zich in een allergische reactie. 

Door het masseren echter, krijgt de energiestroom een impuls en blijft de energie rijkelijk stromen. Lichaam en geest, registreren nu dat de energie door het lichaam rijkelijk kan blijven stromen ondanks de aanwezigheid van het allergeen, leren zo dat deze energie geen gevaar vormt en onthouden dit. Zodoende worden het lichaam en geest ‘gereset’. Je zou ook kunnen zeggen dat je lichaam of je hersenen opnieuw worden geprogrammeerd. De energie van het allergeen leidt nu niet meer tot ‘alarm’ en de blokkades die deze energie moesten weren uit onze meridianen worden opgeruimd. Het gevolg is dat je lichaam weer normaal gaat reageren op deze stof en dat de allergische reactie in het vervolg uit blijft. 

Allergie-therapie wordt gekenmerkt door een duidelijke systematiek. Eerst wordt de reactie van het lichaam genormaliseerd op de meest essentiële voedingsstoffen, de zogenaamde basis. Denk hierbij aan eiwitten, calcium, vitamines, ijzer, mineralen, zouten, suikers en granen. Zodra deze voedingsstoffen weer normaal door het lichaam kunnen worden opgenomen, wordt vaak al een behoorlijk fysiek en geestelijk gezondheidsvoordeel bereikt. Overigens bepaalt het lichaam zelf via de spiertest in welke volgorde het wil worden behandeld. 

Het opruimen van blokkades leidt in de regel tot ontgifting. Gifstoffen die voorheen opgeslagen bleven, worden nu afgevoerd door het lichaam via allerlei wegen. Sommige behandelingen kunnen daarom voor het lichaam best heftig zijn. Een te grote afvalstoffenstroom kan wel eens teveel worden voor bepaalde organen zoals de milt. En daarom kan het best zo zijn dat het lichaam aangeeft dat het nog niet klaar voor bepaalde behandelingen. Maar dan komen die later wel weer aan bod. Soms kun je ook meteen een onderliggende allergie- of emotie uitschakelen. Dat heeft dan hetzelfde affect als het weghalen van een doos waar nog andere dozen bovenop staan. Die gaan dan automatisch mee. En als het lichaam het aankan, is dat natuurlijk ideaal. In een later stadium komen vaak de zwaardere overgevoeligheden aan bod.

Niet zelden betreft dit emotionele overgevoeligheden, hetgeen aangeeft dat emotionele bagage de meridianen vaak zwaar belasten. Maar het kan ook gaan om bijvoorbeeld een heftige allergie voor ei. Ei staat nagenoeg bovenaan bij de basis. Maar als behandeling nog te zwaar is voor het lichaam, kan het best zo zijn dat het lichaam graag van tevoren eerst alle andere ballast kwijt wil. In dat geval kun je dus niet rechtstreeks gaan werken aan het uitschakelen van je grootste en meest overduidelijke allergie. Je maakt dus geen gebruik van zalfjes, pillen of naalden. Je hoeft dus niks binnen te krijgen (non-invasive zoals ze in dat in Amerika uitdrukken). Voedingssupplementen om tekorten aan te vullen, behoren wel tot de mogelijkheden.

Controle

Na de behandeling neem je doorgaans even plaats in de wachtkamer met de glazen ampul, die de energie van het allergeen bevat, in de hand. Zo kan het lichaam de ervaring, dat de energie rijkelijk blijft stromen ondanks de aanwezigheid van het allergeen, nog even op zich in laten werken. Na een tijdje wordt getest of je nog steeds sterk reageert op het allergeen (dus of de behandeling is gelukt) en kan de cliënt naar huis toe gaan. Vervolgens moet je 25 uur lang contact met het allergeen zien te vermijden. Dat heeft te maken met de werking van de meridianen. De meridianen geven informatie aan elkaar door, maar zijn niet allemaal tegelijk actief. Maar binnen een 25-uurscyclus komen ze allemaal een keer aan bod. En door het allergeen 25 uur lang te mijden, wordt de informatie dat deze stof geen gevaar vormt voor het lichaam doorgegeven aan alle andere meridianen. In sommige gevallen het wel erg lastig om 25 uur contact te mijden met een allergeen, maar er valt overal wel een mouw aan te passen. Na 25 uur vermijden, is deze allergie uitgeschakeld.

De volgende keer dat je weer bij je therapeut verschijnt wordt eerst nagetest of de vorige behandeling is geslaagd.

Bron:www.allergie-weg.nl

Allergie & emotie

Een emotionele blokkade wordt uitgeschakeld door even extra energie toe te voegen aan het lichaam (door massage van meridiaanpunten op de ruggenwervel (o.a. blaasmeridiaan) en tegelijk het lichaam in aanraking te brengen met de emotie (herinnering ophalen). Bij het uitschakelen van een emotionele blokkade leert het lichaam dat het sterk genoeg is om de energie die hoort bij de emotionele gebeurtenis aan te kunnen en dat het lichaam dus niet meer ‘allergisch’ hoeft te reageren op deze emotie/situatie.

Door een emotionele blokkade uit te schakelen, verdwijnen de herinneringen aan een pijnlijke gebeurtenis niet, maar het lichaam overwint zijn angst voor deze energie/emotie. Je kunt ook zeggen: het lichaam reageert niet meer OVERgevoelig op deze emotie. Hierdoor blijft de fysieke (allergische) reactie en de psychische shock die zo’n herinnering voorheen te weeg bracht in het vervolg uit. Nu het lichaam de emotie weer aan kan en geen blokkade meer vormt tegen deze emotie, worden de emoties niet meer afgestoten of ontweken en gaat de deur naar verwerking van het leed open.

Lees meer over emotionele blokkades

Voorbeeld examenvrees 

Een leerling heeft faalangst en wordt hierdoor tijdens het maken van een examen overvallen. Hij had goed geleerd en beheerste de lesstof goed. Toch slaat hij tijdens het maken van het examen dicht en krijgt als fysieke reactie een black-out. De mogelijkheid het examen te verprutsen, brengen bepaalde emoties omhoog die deze leerling ook had bij eerdere ‘mislukkingen’. Die emoties zijn nooit goed verwerkt. Lichaam en geest van deze leerling hebben in het verleden ervaren dat ze deze emoties niet aan kunnen en vormden toen blokkades op de energiebanen. Nu dezelfde gevoelens weer boven komen, worden deze blokkades geactiveerd. Gevolg: black-out. Het lichaam van deze leerling staat niet toe dat hij proefwerken maakt. Het lichaam heeft liever dat hij proefwerken ontloopt. 

Allergieën en emotionele blokkades ontstaan op momenten van lichamelijke/geestelijke verzwakking. Als je al allergieën of emotionele blokkades hebt, stapelen verzwakkingen zich op en loop je gemakkelijker een nieuwe op. Op momenten dat de situatie te veel wordt voor je lichaam/geest, zegt je lichaam: dit kan ik niet verdragen, ik moet voorkomen dat me deze situatie nog eens overkomt. Je lichaam/geest maakt vervolgens een momentopname van de situatie en registreert welke energieën medeoorzaak zijn van de malaise. Dat kunnen de energievelden zijn van bijvoorbeeld: stoffen (voeding, pollen, materialen, vloeistoffen, gassen, dierlijke stoffen), emoties, bacteriën, virussen of lichaamseigen stoffen. Het programma van het lichaam wordt nu bijgesteld, de energievelden die het lichaam als (mede-)oorzaak ziet van de malaise worden geregistreerd in het fysieke/geestelijke geheugen, en er worden antistoffen aangemaakt (deze antistoffen vormen blokkades op de energiebanen). Zodra je in de toekomst weer in contact komt met één van de stoffelijke of emotionele energievelden die het lichaam als gevaarlijk ziet, ontstaan afstotingsverschijnselen, de allergische reacties. Het lichaam kan dus overgevoelig (verkeerd) gaan reageren op bepaalde emoties. 

Voorbeeld auto ongeluk 

Stel iemand krijgt een auto ongeluk. Je ziet aankomen dat er iets verkeerd zal gaan, je schrikt enorm, je maakt je gigantisch ongerust over je dochtertje die achterin de auto zit, je doet je uiterste best om toch de andere kant op te sturen, je voelt je schuldig omdat het niet helemaal lukt. Dan volgt er een enorme klap, je dreunt met je hoofd hard naar voren en weer terug, je hoort je dochtertje huilen maar kan op dat moment niets voor haar doen, je voelt het bloed langs je wang stromen, je hoort het geschreeuw om je heen van andere slachtoffers, je bent doodsbang dat de auto in brand zal vliegen, je dochtertje krijst van angst en jij kan je niet eens bewegen.

De emotionele en fysieke toestand waarin je na zo’n ongeluk terecht komt, leidt al gauw tot overbelasting. Je lichaam en geest signaleren: dit is een gevaarlijke toestand, dit is meer dan ik aan kan. Lichaam en geest registreren de omstandigheden: het fysieke letsel, de bijbehorende emoties, geuren, geluiden enzovoorts zodat het deze omstandigheden in de toekomst snel kan herkennen en dus vermijden. Lichaam en geest brengen alles met elkaar in verband. Ze signaleren bijvoorbeeld het geluid van een ambulance, maar zien niet dat deze niks met de oorzaak van het ongeluk te maken heeft. Het geluid van een ambulance kan iemand die zo’n ongeluk heeft meegemaakt nog heel lang hoofdpijn bezorgen.

Ook de angst en de andere emoties die je hebt meegemaakt wordt gezien als medeveroorzaker van de kritieke toestand waarin je terecht kwam. Je hart ging daardoor immers als een bezetene tekeer. Misschien dat je hart of je enorme hartslag ook nog wordt geassocieerd met het ongeluk. In dat geval kan het best gebeuren dat je je in het vervolg bij grote inspanningen slecht gaat voelen.

Bron: www.allergie-weg.nl

NAET demonstraties

Na elke behandeling is het van belang dat je gedurende de uitgeteste tijd, dit is meestal 25 uur, niet in aanraking komt het het allergeen waarvoor je behandeld bent. Dit houdt in niet eten maar ook niet aanraken.

Voor de eerste 5 basisstoffen kun je dit Basis 5 dieet uitprinten. Voor de overige stoffen kun je het “Handboek NAET methode” van Dr. Devi S. Nambudripad aanschaffen of lenen bij de praktijk indien het voorradig is.

Hoi Jose,

Al een jaar of vijf had ik voedingsintoleranties. Na het eten van gluten of lactose had ik flinke klachten zoals een opgezwollen buik, hoofdpijn, vermoeidheid, bleek zien en flinke wallen. Ik volgde dan ook een gluten- en lactosevrij dieet. Ik reageerde erg gevoelig, zelfs een paar broodkruimels of sporen van melk zorgde voor hevige klachten die zeker enige tijd aanhielden. Meerdere alternatieve therapieën heb ik gevolgd om mijn klachten te verlichten, maar helaas helemaal over ging het niet. Ik bleef erg gevoelig. Je hebt mij met de NAET techniek in slechts vier behandelingen kunnen verlossen van mijn voedingsintoleranties. Melk en gluten geven geen problemen meer. Ik kan alles weer eten en drinken. Voor mij is dit een groot wonder en ik ben je dan ook erg dankbaar.

Erika

Hi Jose,

Just wanted to give you an update following my treatment.It has been only one week and my skin has cleared, I have no red patches or irritation even when using soaps, shower gel or cleaning products (which is amazing). I have continued to add calcium to my diet but have reduced my milk intake. I am amazed at how quickly it has cleared and it is lovely not to have irritation and soreness. I now have ‘Happy skin’.

I can’t thank you very enough for all that you did, I am forever grateful.

Lots of love and best wishes,

Joy

Hier gaat het best heel goed v.w.b. de hondenroosallergie. Heb toevallig (of niet) een hond te logeren sinds dinsdag en mijn klachten zijn zo goed als nihil!!! Voorheen: kortademig, loopneus, jeukend verhemelte en continue jeukende ogen. Waar ik nu alleen maar wat last van heb, is in lichte mate wat jeukende ogen. Daar teken ik voor! Dus, binnenkort hebben we toch echt een hond. Leuk nieuws, he?

Fantastisch nieuws heb ik: we hebben een hond! Heb even gewacht om je te mailen, maar kan nu na anderhalve week wel zeggen dat ik geen (allergie)klachten heb!

Hier gaat het nog steeds heel goed; ook met onze hond.Ben zo blij dat ik van mijn allergie af ben, dankzij jou! Moet nog vaak aan je denken. Ik wil iedereen aanraden om naar je toe te gaan, helaas staan veel mensen hier nog steeds sceptisch tegenover. Snap er niets van; probeer het dan toch, zou ik denken. 

Irma

Ben donderdag 26 april 2013 naar José geweest in haar praktijk in Son. Eerst een telefoongesprek gehad met haar, ze was heel begaan en vol interesse. Ik besloot na 10 jaar allergieen kinesiologie uit te gaan proberen, het sprak me namelijk erg aan .

Mijn vriendin gaf me de zaterdag ervoor een frotje papier met de gegevens van José, haar collega en zoon waren door haar kundigheid van de allergieen afgekomen, en ze was ervan overtuigd dat dat bij mij ook zou gebeuren.

De eerste keer deed een vrouw met warme vrolijke uitstraling de deur open, ik voelde meteen een goede sfeer in de behandelkamer, water stond al gezellig klaar en ze was begaan en vol interesse in mijn positieve levensverhaal.

Ze heeft de gave empatisch te zijn en de mensen het gevoel te geven zich thuis te voelen. Het eerste wat ze behandelde was ei. Na een dieet van 25 uur kon ik na 10 jaar weer een ei eten en had geen klachten zoals exceem, vocht vasthouden etc.

De 2e keer bij de test bleek ik ook last van suiker te hebben. Ook nu weer geen reacties als ik suiker eet en ben al 4 kilo afgevallen. Er is ook iets verandert, ben sterker geworden en kan zoals voorheen de grenzen weer goed aangeven.

Heb tegen José gezegd, dat het jammer is dat zo’n vrouw als zij met een 10 voor sociale vaardigheden en zo begaan en bewogen dit werk meer zou moeten doen zoals mensen opvangen in een moeilijke situatie, zij kan hun geruststellen en de juiste woorden zeggen.

Lieve José, dit schrijf ik je omdat we na 2 keer al zoveel bereikt hebben en jij ook buiten die tijd mij ondersteunt, begeleidt en moed in praat en me behoedt voor fouten als ik teveel tegelijk wil.

Heleen

Contact
Relax for Health
Oderlaan 44
5691 MC SON
Tel: 0499-461566
Mob: 06-27525785

Aangesloten bij
VBAG
RBCZ / TCZ
St. Zorggeschil Quasir
KvK: 17282901
BTW: NL002151447B93