Fysieke stress

Heb je kracht en vertrouwen in je levenswandel?

Lichamelijke problemen als gevolg van blessures, pijnlijke spieren, pezen, gewrichtsbanden, weefsels, orgaanproblemen en dergelijke leiden tot fysieke stress.

Biokinetische Oefeningen

Biokinetische oefeningen zijn een onderdeel van de Wellness kinesiologie van Wayne Topping. Biokinetische oefeningen zijn passieve oefeningen, die gebruikt worden om kinetisch weefsel te balanceren. Dit weefsel kan zwak of te gespannen zijn.

Door de afstand te verkorten tussen de oorsprong en de aanhechting van spier, pees, ligament of fascia, krijgt het weefsel de kans om te herstellen doordat het samentrekt. Dit gebeurt zonder dat de testpersoon het lichaamsdeel actief beweegt.

SIPS

Sips is ontwikkeld door Ian Stubbings en staat voor Stress Indicator Punt Systeem. Iedere cel heeft atomen die bestaan uit elektrisch geladen deeltjes. In ons lichaam zorgt de elektronenstroom onder invloed van het aardmagnetisme voor de juiste voltage, amperage en weerstand. Ons lichaam is dus elektromagnetisch. Door specifieke acupunctuurpunten (SIPS) in een bepaalde verhouding tegelijkertijd vast te houden tot de energie weer helemaal stroomt, wordt het weefsel in balans gebracht. Het is een revolutionaire manier om het lichaam specifiek te ontstressen op een spier, een spiercel, een pees, een gewrichtsband, een weefsel of een primaire emotie van het Limbisch systeem. SIPS werkt precies daar, waar we de stress het verste weg stoppen.

Touch for Health

Touch for Health stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam en werkt zowel preventief als genezend. Met behulp van maximaal 42 spiertesten worden spierzwaktes en energieblokkades opgespoord en gecorrigeerd door stimulatie van de bloedcirculatie, het lymfesysteem of het meridiaanstelsel. George Goodheart heeft aangetoond dat de meeste pijn te wijten is aan zwakte van de tegenoverliggende spieren. Cliënten zullen vaak pijn beschrijven waar spieren te strak zijn. Als echter de tegenoverliggende spieren zijn behandeld, zal gewoonlijk pijnverlichting optreden.

Daarnaast worden technieken gebruikt om:

  • de samenwerking van de hersenhelften te verbeteren
  • pijn te verminderen
  • structurele correcties aan te brengen

Video: wat is Touch for Health?

Video: demo 42 spieren testen

Contact
Relax for Health
Oderlaan 44
5691 MC SON
Tel: 0499-461566
Mob: 06-27525785

Aangesloten bij
VBAG
RBCZ / TCZ
St. Zorggeschil Quasir
KvK: 17282901
BTW: NL002151447B93