Emotionele stress

Het mooiste wat je kunt zijn is jezelf

Geblokkeerde emoties

Geblokkeerde emoties kunnen zorgen voor dwangmatig gedrag, fobieën, verslavingen, etc. Met behulp van de Callahan-methode en de uitbreiding daarop van Marge Murray worden deze geblokkeerde emoties vrijgemaakt.

Veel aandacht wordt besteed aan emoties zoals woede, angst, vijandigheid, verdriet, eenzaamheid en onzekerheid. Er kan gewerkt worden aan vastgelopen situaties zoals dwangmatig gedrag, verslavingen en fobische reacties, maar de methode is ook zeer geschikt bij depressies en burn-out klachten.

Orgaanreflexpunten

Op diverse momenten in het leven kun je stressvolle situaties het hoofd bieden door de stress “tijdelijk” ergens in je lijf een plek te geven waar je er even geen last van hebt. Wanneer we “vergeten” later nog eens die stress onder ogen te zien, kan deze klachten gaan veroorzaken.

Door de zogenaamde opbergplaatsen (orgaanreflexpunten) in het lichaam met behulp van spiertesten op te sporen kunnen we de emoties die bij de stress horen alsnog verwerken en zo veel klachten verhelpen en energie terug krijgen. Er worden 53 opbergplaatsen getest die allemaal een energetische link hebben met een orgaan, endocriene klier of orgaan- systeem.

Psychologische reversals

Psychologische reversals zijn onderdeel van de overlevingsstrategie: het (meestal) onbewust willen vasthouden van klachten of willen tegengaan van veranderingen geven inzicht in een bepaald proces. Het zegt iets over zelfsabotage en ziektewinst. Daardoor wordt er vaak geen vooruitgang geboekt met behulp van therapieën en methodes die reeds hebben aangetoond normaliter goed te werken. Bij elk consult wordt gekeken of dit mogelijk een rol speelt waarna het wordt opgeruimd.

Personaltity Traits

Vanaf onze geboorte worden we op vele manieren geprogrammeerd. Via de ouders, de school, de media, verbaal, non-verbaal, etc. Dat wat je hebt geleerd behoort tot jouw pakket van waarden en normen. Vaak zorgt deze programmering voor rust, houvast en zekerheid.

Helaas worden deze normen later in het leven niet meer getoetst op waarheid of bruikbaarheid. Deze normen kunnen dan overtuigingen of zelfs gedragspatronen worden die je beperken in je persoonlijke ontwikkeling in plaats van helpen en kunnen ook zorgen voor het ontstaan van ziektes. Er blijkt een relatie te bestaan tussen patroon en ziektebeeld.

Sabotage gedrag

Je wilt graag werken aan een belangrijk doel in je leven, aan een doel waar je helemaal voor wilt gaan. Maar waar je toch ook iedere keer weer een “maar…” tegenkomt. Die “maar” staat voor de saboteur. Door deze saboteur eens helemaal te durven zien, te waarnemen er te laten zijn en eens aan alle kanten te belichten, krijg je het inzicht wat je ervan weerhoudt om je doel daadwerkelijk te kunnen halen. Wordt je je bewust van jouw eigen “ja maar….” ont-dek dan dat kleine duveltje in zijn/haar doosje. De Saboteur in jezelf is een wonderbaarlijke persoonlijkheid, deze ont-moeten werkt bevrijdend. Deze methode is ontwikkeld door Join Connection.

Video: the anger eating monster

Contact
Relax for Health
Oderlaan 44
5691 MC SON
Tel: 0499-461566
Mob: 06-27525785

Aangesloten bij
VBAG
RBCZ / TCZ
St. Zorggeschil Quasir
KvK: 17282901
BTW: NL002151447B93